Niet roken

Niet roken is ook een goede stap op weg naar een gezonder leven. Niet-rokers hebben meer zuurstof in het bloed dan rokers. Ook rokers die pas net gestopt zijn, merken al dat hun conditie verbetert.

Voordelen voor je gezondheid

Door te stoppen met roken kies je voor een leven met een betere gezondheid, minder stress, een betere conditie, een mooiere huid, een schoner gebit, en je krijgt een mentale boost.

Hulp bij stoppen

Veel mensen willen wel stoppen met roken, maar vinden het moeilijk om dat ook echt te doen. Op PUUR rookvrij helpen we je op weg. Zo ontdek je alle voordelen, welke ontwenningsverschijnselen je kunt verwachten en hoe je rookvrij kunt worden op jouw manier.

Ook steunt de overheid initiatieven om te stoppen met roken. Een voorbeeld is de website ikstopnu.nl. Daar vind je praktische tips, informatie en advies om te stoppen met roken en gestopt te blijven.

Heb je vragen over stoppen met roken en wil je liever iemand persoonlijk spreken? Dan kun je chatten via ikstopnu.nl/chat of bellen met de gratis Stoplijn: 0800-1995. 

Stoppen met roken via je zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt in veel gevallen hulp bij stoppen met roken. Het gaat om methoden zoals persoonlijke coaching of groepstrainingen. Je hoeft sinds 1 januari 2020 geen eigen risico meer te betalen. 

Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of medicijnen op recept worden alleen vergoed in combinatie met begeleiding. Neem daarom eerst contact op met bijvoorbeeld je huisarts als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding.